Saltar

Enfila't al moment en què estàs. El teu camí és com un scrapbook, un grapat de pàgines a revisitar, decisions preses, encerts inadvertits i afortunats errors.
Quins factors t’han portat fins on ets?

Bitàcoles en òrbita et permet navegar per un collage d’impressions que deu professionals de l’educació han recollit al llarg d’un any en els seus quaderns de camp.

El seu viatge és un itinerari circular i infinit, que t’animem a resseguir al teu gust perquè et perdis en les diferents etapes que conformen el paisatge de l’empoderament.

Bitàcoles en òrbita
L’empoderament és un trajecte continu i infinit. El cercle que apareixerà a continuació vol ser-ne la representació. En ell s’hi allotgen, en forma de circumferències de colors, les diferents etapes del procés d’empoderament que deu professionals de l’educació han anat definint amb les seves reflexions. En seleccionar-les, podràs veure a quina etapa remeten i descobriràs els materials elaborats per descriure-la.

Els diferents colors responen a tres tipus de recursos:
Les circumferències
verdes contenen pàgines de quaderns.
Les de color taronja, peces audiovisuals sobre temes específics, enregistrades pels mateixos/es educadors/es.
Les de color groc contenen fragments de quatre focus group on els/les participants van compartir experiències.

A través d’aquests materials, podràs aprofundir en el significat d’un terme tan abstracte i polisèmic com és el de l’empoderament juvenil; circulant per les seves etapes, des de la reflexió prèvia fins a l’avaluació dels resultats obtinguts.

Al menú de la part superior dreta, podràs conèixer més sobre el projecte i també accedir a un arxiu dels materials, on podràs filtrar-los per conceptes i interessos determinats.  
Aquesta pàgina s'ha elaborat seguint les recomanacions d'utilització de llenguatge no sexista. Per això, en la mesura del possible, s'han utilitzat expressions genèriques que inclouen la diversitat de gèneres. Per aquelles situacions en les quals això és complex, s'ha utilitzat la forma normativa del masculí genèric pròpia de la llengua catalana. A no ser que s'especifiqui el contrari, s'ha de tenir en compte que aquesta forma engloba tant el masculí com el femení.
SCROLL
|


"Em dic Jose Alonso Represa. Vaig néixer i visc al barri del Raval de Barcelona. Treballo com educador social des de fa més de 25 anys, especialitzat en l'àmbit de l'orientació i la inserció laboral. Gran part de la meva trajectòria professional l'he desenvolupat al Casal d'infants del Raval i a la Fundació Exit on continuo col·laborant en l'actualitat.

En aquests moments exerceixo de consultor social i formador especialitzat en metodologies d'orientació (competències, ocupabilitat, acció tutorial), intermediació laboral i voluntariat corporatiu. A més de la Fundació Exit, col·laboro amb la Diputació de Barcelona impartint xerrades d'orientació, amb diferents ajuntaments realitzant formacions a persones per a la recerca de feina i amb l'Associació Adonar de València."

28 de novembre 2018

 

HI HA LÍMITS A L’ERROR?

Tens 18 anys i vius amb els teus pares al país on vas néixer, amb una llengua amb la qual vas educar-te i amb uns codis culturals amb els quals has crescut. Els teus pares han posat unes normes a casa: has de mantenir el teu espai ordenat, has d’ajudar en les tasques domèstiques, has d’estar fent alguna cosa – ja sigui estudiar o treballar -, no pots pujar a amics a casa si ells no hi són, no pots fumar a la teva habitació i encara menys porros i no pots arribar begut a casa. Si et saltes aquestes normes de forma recurrent, hi haurà conseqüències.

 

 

Tens 18 anys i vius en un pis tutelat en un país lluny dels teus pares, amb una llengua que has après en els últims 12 mesos i amb uns codis culturals diferents dels que vas créixer. Els educadors t’han posat unes normes a casa: has de mantenir el teu espai ordenat, has d’ajudar en les tasques domèstiques, has d’estar fent alguna cosa – ja sigui estudiar o treballar -, no pots pujar a amics a casa si ells no hi són, no pots fumar a la teva habitació i encara menys porros, no pots arribar begut a casa. Si et saltes aquestes normes hi haurà conseqüències.

 

Probablement en el primer cas
les conseqüències no implicaran
l’allunyament i sempre tindrà noves
oportunitats.

 

 

 

 

En el segon cas les conseqüències
estan estipulades, i si s’infringeixen
sovint la conseqüència és quedar-te
al carrer, sense diners i sense mitjans
de subsistència.

 

 

 

 

Els límits existeixen per a tots,
les oportunitats són les que sovint marquen la diferència

Jose Alonso; Educador Social
#família #incidents_crítics #jose #observació #recursos_econòmics