Saltar

Enfila't al moment en què estàs. El teu camí és com un scrapbook, un grapat de pàgines a revisitar, decisions preses, encerts inadvertits i afortunats errors.
Quins factors t’han portat fins on ets?

Bitàcoles en òrbita et permet navegar per un collage d’impressions que deu professionals de l’educació han recollit al llarg d’un any en els seus quaderns de camp.

El seu viatge és un itinerari circular i infinit, que t’animem a resseguir al teu gust perquè et perdis en les diferents etapes que conformen el paisatge de l’empoderament.

Bitàcoles en òrbita
L’empoderament és un trajecte continu i infinit. El cercle que apareixerà a continuació vol ser-ne la representació. En ell s’hi allotgen, en forma de circumferències de colors, les diferents etapes del procés d’empoderament que deu professionals de l’educació han anat definint amb les seves reflexions. En seleccionar-les, podràs veure a quina etapa remeten i descobriràs els materials elaborats per descriure-la.

Els diferents colors responen a tres tipus de recursos:
Les circumferències
verdes contenen pàgines de quaderns.
Les de color taronja, peces audiovisuals sobre temes específics, enregistrades pels mateixos/es educadors/es.
Les de color groc contenen fragments de quatre focus group on els/les participants van compartir experiències.

A través d’aquests materials, podràs aprofundir en el significat d’un terme tan abstracte i polisèmic com és el de l’empoderament juvenil; circulant per les seves etapes, des de la reflexió prèvia fins a l’avaluació dels resultats obtinguts.

Al menú de la part superior dreta, podràs conèixer més sobre el projecte i també accedir a un arxiu dels materials, on podràs filtrar-los per conceptes i interessos determinats.  
Aquesta pàgina s'ha elaborat seguint les recomanacions d'utilització de llenguatge no sexista. Per això, en la mesura del possible, s'han utilitzat expressions genèriques que inclouen la diversitat de gèneres. Per aquelles situacions en les quals això és complex, s'ha utilitzat la forma normativa del masculí genèric pròpia de la llengua catalana. A no ser que s'especifiqui el contrari, s'ha de tenir en compte que aquesta forma engloba tant el masculí com el femení.
SCROLL
|
Children learn how to make good decisions by making decisions, not by following directions.
-Alfie Kohn-
Bitàcoles en òrbita és un projecte sobre la presa de decisions, sobre aquelles passes que ens han permès conquerir el món adult d’una manera o d’una altra... i aquells gestos que, per algun motiu, mai vam arribar a fer.

S'emmarca dins el Projecte HEBE, una investigació interuniversitària sobre l’empoderament juvenil que s’interroga al voltant dels moments, els espais i els processos que contribueixen a la capacitació del jovent, i sobre els seus factors potenciadors i limitadors.

Finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, aquest projecte neix l’any 2014 de la mà de la Universitat de Girona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. Des de la seva eclosió, ha tractat de definir el concepte d’empoderament, especialment donant veu als/les joves de diverses maneres, una d’elles, a través dels itineraris que ofereix el documental interactiu HEBE: Empremtes digitals (2016).

Mitjançant la plataforma que ara visites, podràs emprendre un segon viatge al projecte HEBE. En ell, un grup de professionals de l'educació de diversos àmbits s’han interrogat sobre els factors potenciadors i limitadors de l’empoderament, tot copsant les seves anàlisis i observacions en un diari de camp digital que han anat seguint al llarg d’un any. Les veus i les mirades d’aquest grup de professionals volen acompanyar-te, doncs, en una reflexió sobre què ajuda a empoderar-se i quins són els obstacles per a la capacitació personal.

Equip de Bitàcoles en òrbita

Direcció i producció

Manel Jimenéz Morales, Alan Salvadó, Marta Lopera Marmol i Ingrid Ferrer.

Equip de seguiment

Eduard Carrera, Manel Jiménez, Asun Llena, Anna Planas, Mireia Sala, Alan Salvadó, Paloma Valdivia i Carles Vila.

Investigadors

Pere Soler, Ariadna Alonso, Sandra Borneis, Anna Ciraso, Laura Corbella, Cayetano Gómez, Juan González, Àngela Janer, Louise Jennings, Héctor Núñez, Sonia Páez, Pilar Pineda, Pilar Rodrigo, Elia Sepúlveda, Narcís Turon, Carme Trull, Jaume Trilla i Xavier Úcar.

Traducció

Marta Dansó, Pabla Marmolejo i Anna Rotger.

Realització Focus Group

Manel Jiménez
Alan Salvadó

Càmeres Focus Group

Sergi Aragón, Marta Barrufet, Laura Blanca, Julia Gaitano, Maria Garau, Júlia Mora, Adrià Llorenç, Guillem Lloret, Laura Garriga, Belén Puime, Marta Duran, Camila Gaspardo, Marina Camallonga, Lorena Borrelli i Pol Subirà.

Tècnics de plató

Robert Rodríguez, Josep Lluís Perpinyà, Albert Busquets, Fran Gallego i Jordi Barnadas.

Muntatge Focus Group

Alba Bresolí

Postproducció de so Focus Group

Jose Lozano

Disseny web

Ingrid Ferrer

Programació web

LLOS&

Participants

Irene Mir, Lluís Rubió, Jose Alonso, Rafa Cortés, Elisabeth Adelantado, Olga Romero, David Campillo, Carme Mayugo, Matilde Molnar, Laura Muñoz, Jonàs Carbonés, Jordi Bayot i Jordi Serradell.

Agraïments

Nil Bernat, Stephen England, Sílvia Moya, Mario Larrinaga, Valentí Mambrilla, Adrián Palomo, Víctor Rodríguez, Justí Torn, Serveis Tècnics Universitat Pompeu Fabra.

Col·laboradors
SCROLL
|