Saltar

Enfila't al moment en què estàs. El teu camí és com un scrapbook, un grapat de pàgines a revisitar, decisions preses, encerts inadvertits i afortunats errors.
Quins factors t’han portat fins on ets?

Bitàcoles en òrbita et permet navegar per un collage d’impressions que deu professionals de l’educació han recollit al llarg d’un any en els seus quaderns de camp.

El seu viatge és un itinerari circular i infinit, que t’animem a resseguir al teu gust perquè et perdis en les diferents etapes que conformen el paisatge de l’empoderament.

Bitàcoles en òrbita
L’empoderament és un trajecte continu i infinit. El cercle que apareixerà a continuació vol ser-ne la representació. En ell s’hi allotgen, en forma de circumferències de colors, les diferents etapes del procés d’empoderament que deu professionals de l’educació han anat definint amb les seves reflexions. En seleccionar-les, podràs veure a quina etapa remeten i descobriràs els materials elaborats per descriure-la.

Els diferents colors responen a tres tipus de recursos:
Les circumferències
verdes contenen pàgines de quaderns.
Les de color taronja, peces audiovisuals sobre temes específics, enregistrades pels mateixos/es educadors/es.
Les de color groc contenen fragments de quatre focus group on els/les participants van compartir experiències.

A través d’aquests materials, podràs aprofundir en el significat d’un terme tan abstracte i polisèmic com és el de l’empoderament juvenil; circulant per les seves etapes, des de la reflexió prèvia fins a l’avaluació dels resultats obtinguts.

Al menú de la part superior dreta, podràs conèixer més sobre el projecte i també accedir a un arxiu dels materials, on podràs filtrar-los per conceptes i interessos determinats.  
Aquesta pàgina s'ha elaborat seguint les recomanacions d'utilització de llenguatge no sexista. Per això, en la mesura del possible, s'han utilitzat expressions genèriques que inclouen la diversitat de gèneres. Per aquelles situacions en les quals això és complex, s'ha utilitzat la forma normativa del masculí genèric pròpia de la llengua catalana. A no ser que s'especifiqui el contrari, s'ha de tenir en compte que aquesta forma engloba tant el masculí com el femení.
SCROLL
|


”El meu nom és Olga Romero i tinc la gran sort de treballar, des de fa temps, en un sector que m'apassiona. Sóc formadora i orientadora laboral, fet que em facilita poder relacionar-me amb tota mena de persones i poder viure experiències úniques i molt enriquidores.

Vaig estudiar psicologia amb l'objectiu d'ajudar els altres i, amb la professió que exerceixo, he assolit aquesta fita. El que més em motiva de la feina que realitzo és formar part d'un procés tan important, veure persones que estan una mica perdudes en un moment concret de la seva vida i aconsegueixen definir unes metes per obtenir allò que volen.”

24 de novembre 2018

El jove ha de controlar al 100% el seu camí fins la meta, amb l’oportunitat d’estar recolzat per l’educador/a.
L’objectiu de la meta ha de ser realista en el temps i mesurable i el jove ha de  tenir molt clar quin és i quins són els  passos per assolir-lo. Quines eines tinc i quines em falten?

L’altre dia un alumne em va donar les gràcies per ser una inspiració per a ell. No recordava haver fet res diferent ni especial; només que els deia que, encara que ells mateixos no ho sabessin, eren capaços d’aconseguir moltes coses. Això em va fer pensar que potser el que necessiten alguns joves és algú que els guiï mentre dibuixen el seu mapa de vida i que després es converteixi en una figura en l’ombra a qui puguin recórrer quan se sentin perduts. Una persona que els motivi a continuar quan estan cansats.

L’objectiu de la meva feina com a formadora amb els usuaris/es, és ajudar-los a accedir al món laboral de manera autònoma i confiant en ells i elles mateixos.

Olga Romero; Orientació laboral
#acompanyament #autoestima #autonomia #olga #vincle