Saltar

Enfila't al moment en què estàs. El teu camí és com un scrapbook, un grapat de pàgines a revisitar, decisions preses, encerts inadvertits i afortunats errors.
Quins factors t’han portat fins on ets?

Bitàcoles en òrbita et permet navegar per un collage d’impressions que deu professionals de l’educació han recollit al llarg d’un any en els seus quaderns de camp.

El seu viatge és un itinerari circular i infinit, que t’animem a resseguir al teu gust perquè et perdis en les diferents etapes que conformen el paisatge de l’empoderament.

Bitàcoles en òrbita
L’empoderament és un trajecte continu i infinit. El cercle que apareixerà a continuació vol ser-ne la representació. En ell s’hi allotgen, en forma de circumferències de colors, les diferents etapes del procés d’empoderament que deu professionals de l’educació han anat definint amb les seves reflexions. En seleccionar-les, podràs veure a quina etapa remeten i descobriràs els materials elaborats per descriure-la.

Els diferents colors responen a tres tipus de recursos:
Les circumferències
verdes contenen pàgines de quaderns.
Les de color taronja, peces audiovisuals sobre temes específics, enregistrades pels mateixos/es educadors/es.
Les de color groc contenen fragments de quatre focus group on els/les participants van compartir experiències.

A través d’aquests materials, podràs aprofundir en el significat d’un terme tan abstracte i polisèmic com és el de l’empoderament juvenil; circulant per les seves etapes, des de la reflexió prèvia fins a l’avaluació dels resultats obtinguts.

Al menú de la part superior dreta, podràs conèixer més sobre el projecte i també accedir a un arxiu dels materials, on podràs filtrar-los per conceptes i interessos determinats.  
Aquesta pàgina s'ha elaborat seguint les recomanacions d'utilització de llenguatge no sexista. Per això, en la mesura del possible, s'han utilitzat expressions genèriques que inclouen la diversitat de gèneres. Per aquelles situacions en les quals això és complex, s'ha utilitzat la forma normativa del masculí genèric pròpia de la llengua catalana. A no ser que s'especifiqui el contrari, s'ha de tenir en compte que aquesta forma engloba tant el masculí com el femení.
SCROLL
|
"El meu nom és Rafa Cortés. Treballo amb joves des que era jove, fa més de vint anys. Sempre he estat vinculat en l'àmbit de l'educació i l'associacionisme i, des de fa 8 anys, també en l'àmbit de la psicoteràpia. Actualment treballo com a terapeuta especialitzat en joventut i com a formador a l'associació Axioma, de la qual sóc membre fundador, i a l'Escola d'educació en el lleure Escola Lliure el Sol.

Sóc llicenciat en sociologia per la UAB, tinc el Màster de Joventut i Societat de la UdG i formació en Axiometria amb Janine Rodiles, Constel·lacions Familiars amb Marta Albadalejo Mur, Musicoteràpia amb Jordi Delclós i Teatre-Clown amb Pau Rosell. També he realitzat diferents seminaris teòrico-pràctics relacionats amb els estats expandits de consciència i el cultiu del món intern amb la Fundació Josep Maria Fericgla.

M'omple poder acompanyar les persones joves en els seus processos de creixement i sanació."

1 de novembre 2018

 

Els senders del record.
La pau i el bé.

 

“Avançar cap a la pau i el bé.”

          Treballo com a formador i tutor de cursos d’educació en el temps lliure. […] Les sessions que imparteixo són tutories, pedagogia, participació infantil i juvenil, psicologia, treball amb famílies, relleu en l’equip de monitors, teatre i educació emocional. […] No són el mateix les sessions de pedagogia, que són més teòriques i reflexives, que les de teatre, que són molt dinàmiques i centrades en tenir experiències lúdiques i teatrals.

 

 

Una imatge que evoco per entendre això que estic dient és la dels múltiples senders que pugen al cim de la muntanya. Aquests senders, en el meu cas, poden ser de l’àmbit educatiu o terapèutic. Dins de l’educació poden ser els senders de la pedagogia, de la participació, del teatre, etc.
Però tots condueixen al cim.

En l’àmbit de la teràpia les característiques de la sendera vénen definides per les característiques i situació del jove pacient.

Al cap i a la fi, tots volem el mateix, indistintament de l’edat que tinguem: viure en pau, viure bé, ser feliços. No obstant això, cada edat, cada condició social, cada itinerari biogràfic i familiar ens donen els ingredients a cada un per avançar cap a aquesta meta.

En qualsevol cas, tots i cada un dels senders pugen al cim, amb els seus potencials i limitacions, però tots van a parar a al mateix lloc si un té clar l’objectiu.

Rafa Cortés; terapeuta i formador
#intervenció_socioeducativa #rafa