Saltar

Enfila't al moment en què estàs. El teu camí és com un scrapbook, un grapat de pàgines a revisitar, decisions preses, encerts inadvertits i afortunats errors.
Quins factors t’han portat fins on ets?

Bitàcoles en òrbita et permet navegar per un collage d’impressions que deu professionals de l’educació han recollit al llarg d’un any en els seus quaderns de camp.

El seu viatge és un itinerari circular i infinit, que t’animem a resseguir al teu gust perquè et perdis en les diferents etapes que conformen el paisatge de l’empoderament.

Bitàcoles en òrbita
L’empoderament és un trajecte continu i infinit. El cercle que apareixerà a continuació vol ser-ne la representació. En ell s’hi allotgen, en forma de circumferències de colors, les diferents etapes del procés d’empoderament que deu professionals de l’educació han anat definint amb les seves reflexions. En seleccionar-les, podràs veure a quina etapa remeten i descobriràs els materials elaborats per descriure-la.

Els diferents colors responen a tres tipus de recursos:
Les circumferències
verdes contenen pàgines de quaderns.
Les de color taronja, peces audiovisuals sobre temes específics, enregistrades pels mateixos/es educadors/es.
Les de color groc contenen fragments de quatre focus group on els/les participants van compartir experiències.

A través d’aquests materials, podràs aprofundir en el significat d’un terme tan abstracte i polisèmic com és el de l’empoderament juvenil; circulant per les seves etapes, des de la reflexió prèvia fins a l’avaluació dels resultats obtinguts.

Al menú de la part superior dreta, podràs conèixer més sobre el projecte i també accedir a un arxiu dels materials, on podràs filtrar-los per conceptes i interessos determinats.  
Aquesta pàgina s'ha elaborat seguint les recomanacions d'utilització de llenguatge no sexista. Per això, en la mesura del possible, s'han utilitzat expressions genèriques que inclouen la diversitat de gèneres. Per aquelles situacions en les quals això és complex, s'ha utilitzat la forma normativa del masculí genèric pròpia de la llengua catalana. A no ser que s'especifiqui el contrari, s'ha de tenir en compte que aquesta forma engloba tant el masculí com el femení.
SCROLL
|


”El meu nom és Olga Romero i tinc la gran sort de treballar, des de fa temps, en un sector que m'apassiona. Sóc formadora i orientadora laboral, fet que em facilita poder relacionar-me amb tota mena de persones i poder viure experiències úniques i molt enriquidores.

Vaig estudiar psicologia amb l'objectiu d'ajudar els altres i, amb la professió que exerceixo, he assolit aquesta fita. El que més em motiva de la feina que realitzo és formar part d'un procés tan important, veure persones que estan una mica perdudes en un moment concret de la seva vida i aconsegueixen definir unes metes per obtenir allò que volen.”

8 febrer 2019
Dinàmiques per treballar… L’AUTOCONEIXEMENT

Partint de la idea que la imatge real d’un mateix és la suma de: El que jo penso sobre mi + el que els altres pensen sobre mi + el que jo crec que els altres pensen sobre mi. Cada jove agafa dos papers a l’atzar:Un company farà una descripció de la primera impressió que li ha produït la persona de la targeta.

 

Un/a company/a haurà d’intentar esbrinar qui és la persona descrita en el paper que li ha tocat.

Un cop fet, primer es llegeixen en veu alta les descripcions anònimes i es comenta a qui creuen que correspon cada descripció. Un cop surt l’autor/a es comenta en grup si hi estan d’acord, si s’hi afegiria alguna cosa… Després es reparteix a cada persona el paper on han posat el nom i que ha omplert algun dels seus companys/es. Preguntem si hi estan d’acord i si hi ha alguna cosa que els hagi sorprès.

AUTOESTIMA I HABILITATS SOCIALS

Cada persona dibuixa una flor amb el seu número de pètals necessari perquè cada un dels seus companys hi escrigui un adjectiu positiu de la persona que ha escrit el nom al centre de la flor. El dibuix va passant per tots els companys fins a tornar al jove inicial.

 

Per treballar l’autoconeixementi establir objectius realistes, utilitzo el D.A.F.O.:

Olga Romero; Orientació laboral
#autoestima #intervenció_socioeducativa #olga #treball_equip