Saltar

Enfila't al moment en què estàs. El teu camí és com un scrapbook, un grapat de pàgines a revisitar, decisions preses, encerts inadvertits i afortunats errors.
Quins factors t’han portat fins on ets?

Bitàcoles en òrbita et permet navegar per un collage d’impressions que deu professionals de l’educació han recollit al llarg d’un any en els seus quaderns de camp.

El seu viatge és un itinerari circular i infinit, que t’animem a resseguir al teu gust perquè et perdis en les diferents etapes que conformen el paisatge de l’empoderament.

Bitàcoles en òrbita
L’empoderament és un trajecte continu i infinit. El cercle que apareixerà a continuació vol ser-ne la representació. En ell s’hi allotgen, en forma de circumferències de colors, les diferents etapes del procés d’empoderament que deu professionals de l’educació han anat definint amb les seves reflexions. En seleccionar-les, podràs veure a quina etapa remeten i descobriràs els materials elaborats per descriure-la.

Els diferents colors responen a tres tipus de recursos:
Les circumferències
verdes contenen pàgines de quaderns.
Les de color taronja, peces audiovisuals sobre temes específics, enregistrades pels mateixos/es educadors/es.
Les de color groc contenen fragments de quatre focus group on els/les participants van compartir experiències.

A través d’aquests materials, podràs aprofundir en el significat d’un terme tan abstracte i polisèmic com és el de l’empoderament juvenil; circulant per les seves etapes, des de la reflexió prèvia fins a l’avaluació dels resultats obtinguts.

Al menú de la part superior dreta, podràs conèixer més sobre el projecte i també accedir a un arxiu dels materials, on podràs filtrar-los per conceptes i interessos determinats.  
Aquesta pàgina s'ha elaborat seguint les recomanacions d'utilització de llenguatge no sexista. Per això, en la mesura del possible, s'han utilitzat expressions genèriques que inclouen la diversitat de gèneres. Per aquelles situacions en les quals això és complex, s'ha utilitzat la forma normativa del masculí genèric pròpia de la llengua catalana. A no ser que s'especifiqui el contrari, s'ha de tenir en compte que aquesta forma engloba tant el masculí com el femení.
SCROLL
|


“Em dic Laura Muñoz i sóc educadora social des de fa més de 10 anys, per vocació i convicció. Visc al bell mig de la Costa Brava, entre mar i pins. La meva passió és poder acompanyar a les persones a millorar la seva qualitat de vida, fomentar-ne el seu apoderament i autonomia.

En els últims anys, he dirigit la meva labor al col·lectiu jove treballant en l’UEC, en el Pis tutelat de foment de l'autonomia, en l’Espai Jove i com a tècnica d'orientació ocupacional i formativa en programes del SOC de Garantia Juvenil com el Centre de Noves Oportunitats i el projecte Singulars.

Actualment sóc la referent d'ocupació juvenil de l'Ajuntament de Palafrugell i acompanyo als i les joves en la millora de la seva ocupabilitat per tal d'afavorir la seva entrada al mercat laboral.”

27 de febrer 2019
Seguiment

 

En Sergi va arribar a l’entrevista inicial que realitzem a tots i totes les joves al Centre de Noves Oportunitats amb una autoestima minvada i un baix concepte d’ell mateix. Des del primer moment, vaig tenir clar que calia reforçar-li els seus punts forts i evidenciar-los per tal que ell mateix fos conscient del seu potencial. El jove no tenia gens clar a què es volia dedicar, ja que només sabia que li agradava la il·lustració, però no s’hi podria dedicar professionalment per manca de formació específica. A més, per motius personals, el jove no podia costejar-se uns estudis de disseny. Estava ofuscat, frustrat i desanimat.

Observant aquesta situació, vam contemplar la possibilitat de començar una formació en jardineria. El jove va accedir-hi tot i que no n’estava del tot convençut. 

Finalment, la jardineria ha resultat ser una professió en la qual el jove contempla unificats els seus dos objectius: sortida professional on obtenir un rendiment econòmic a mitjà termini (que es podrà invertir en la formació en disseny) i una via per expressar la creativitat interior. L’autoestima del jove ha augmentat, així com la motivació pel seu futur i la seguretat en ell mateix; és per això que considero aquesta experiència un cas evident d’apoderament juvenil.

 

 

Laura Muñoz; Orientació Laboral
#autoestima #entrevista #laura #recursos_econòmics #treball